101.
embotar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar en una bota o en botes de fusta. Ja han embotat el vi. [...]
|
102.
eno-
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot gr. oînos, 'vi'. Ex.: enologia, enòmetre, enòfil, enòfob, enotècnia. [...]
|
103.
quartí
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mesura de capacitat per a líquids, especialment vi o llet, equivalent a 4 porrons. [...]
|
104.
rampinyar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Furtar (coses de poc valor). Ha rampinyat una ampolla de vi del celler. [...]
|
105.
transsubstanciar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer una transsubstanciació (especialment la del pa i del vi en l'eucaristia). [...]
|
106.
cava 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Galeria excavada per tal de fer un dipòsit on la temperatura es mantingui igual tot l'any. Lloc del celler, generalment subterrani, destinat a la conservació i l'emmagatzematge del vi una vegada elaborat. Una cava de cigars. Vi escumós, blanc o rosat, elaborat pel mètode [...]
|
107.
falern
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
A l'antiga Roma, vi famós, produït al territori del mateix nom, a la Campània. [...]
|
108.
fortor
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Olor forta i desagradable. La cuina feia fortor de vi i de menges massa cuites. [...]
fortor
f. [LC] Olor forta i desagradable. La cuina feia fortor de vi i de menges massa cuites. |
109.
sucamulla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fet de sucar pa, galetes, etc., en un líquid, generalment vi o llet. Fer sucamulla. [...]
|
110.
vinós -osa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que s'assembla al vi per alguna qualitat. Gust vinós. Carlet 1. Cua de cavall. [...]
|